Novosti

OSCG će imati podršku Opštine Žabljak u projektu “Besplatna škola odbojke”

Opština Žabljak će podržati realizaciju projekta “Besplatna škola odbojke”, zaključeno je nakon jučerašnjeg sastanka Igora Vušurovića, saradnika za razvoj odbojke u OSCG i Ivana Boškovića, generalnog sekretara OSCG sa predsjednikom Opštine Žabljak Veselinom Vukićevićem i Slađanom Knežević, sekretarkom za upravu i društvene djelatnosti Opštine Žabljak.

Predstavnici Odbojkaškog saveza Crne Gore informisali su domaćine o novom projektu Saveza – “Besplatna škola odbojke”, gdje je radi realizacije istog planirano angažovanje 14 nastavnika fizičke kulture koji će raditi sa djecom iz osnovnih škola na sticanju osnovnih vještina iz odbojke, a sve sa ciljem popularizacije i omasovljenja muške odbojke u Crnoj Gori.

Na sastanku su, osim muške odbojke, razmatrane i mogućnosti razvoja ženske odbojke u ovom gradu, organizaciji ljetnjih kampova za učesnike ovog projekta, ali i o eventualnim infrastrukturnim projektima.

Projekat “Besplatna škola odbojke” je projekat Odbojkaškog saveza Crne Gore koji je podržala Evropska odbojkaška konfederacija (CEV), Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta i Uprava za sport i mlade.

Povezani članci

Back to top button