Novosti

Nemanja Kljajević – od “Besplatne škole odbojke” do reprezentacije

Da je projekat Odbojkaškog saveza Crne Gore “Besplatna škola odbojke” pun pogodak, najbolji je dokaz Mojkovčanin Nemanja Kljajević, koji je nakon nešto više od godinu treniranja postao član U17 muške odbojkaške reprezentacije Crne Gore.

“Počeo sam da treniram odbojku prije godinu i po dana u Mojkovcu u sklopu projekta OSCG “Besplatna škola odbojke”. Treninge sam obavljao u sali škole “Aleksa Ðilas-Bećo”, a profesorica Miluša Filipović, koja je nastavnica u projektu, je veoma doprinijela mom razvoju u ovom sportu. Takođe bih izdvojio koordinatora projekta Dragišu Ćalova, koji mi je mnogo pomogao”, kazao je Nemanja Kljajević.

 

U17 muška reprezentacija nalazi se u Baru u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo koje će se održati u Podgorici od 19. do 30. jula u organizaciji OSCG. Poziv za pripreme stigao je i na adresu talentovanog Mojkovčanina.

“Velika mi je želja bila da nastupam za svoju reprezentaciju, pokušaću svojom igrom da dam svoj maksimum. Puno mi znači da sam dio ekipe, koja će našu državu predstavljati na U17 Evropskom prvenstvu”.

Da ima veliku želju da napreduje Nemanja je pokazao time što tri puta nedjeljno putuje iz Mojkovca u Bijelo Polje kako bi trenirao u Odbojkaškom klubu Jedinstvo.

“Sviđa mi se atmosfera u klubu i velika mi je čast trenirati u njemu, jer imamo zapažene rezultate, kao što je osvajanje pionirskog prvenstva u sezoni 2021/22”.

Projekat OSCG “Besplatna škola odbojke” dio je projekta Evropske odbojkaške konfederacije “CEV School Volleyball” koji za cilj ima popularizaciju muške odbojke u Crnoj Gori, a podržali su ga i Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo sporta i mladih.

Povezani članci

Back to top button