Poslednjih godina Evropska odbojkaška Konfederacija (CEV) uočila je problem popularnosti muške odbojke kod dječaka školskog uzrasta, odnosno, i pored značajnog unaprjeđenja odbojke kao igre, sve se manje dječaka opredjeljuje da trenira odbojku.

 

ODBOJKAŠKI SAVEZ CRNE GORE je kao odgovor na taj problem pokrenuo projekat “BESPLATNE ŠKOLE ODBOJKE”.

 

U skladu sa uputstvima i preporukama CEV-a, OSCG je izradio plan i program rada. U izradu plana i programa projekta, pored koordinatora projekta Dragiše Ćalova, uključeni su i Igor Vušurović (saradnik za razvoj odbojke u OSCG i predstavnik komisije CEV-a za razvoj odbojke) i Veselin Vuković (predsjednik Trenerske organizacije OSCG).

 

Projekat je dobio zvaničnu podršku Evropske odbojkaške Konfederacije (CEV), Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, kao i Uprave za sport i mlade.

 

Projekat su podržale i opštine Nikšić, Žabljak, Mojkovac, Rožaje, Berane, Bijelo Polje, Pljevlja i Kolašin.

 

Stručni nadzor nastavnika-trenera, kao i polaznika škole odbojke, vršiće Dragiša Ćalov, koordinator OSCG za rad sa polaznicima projekta, koji će pratiti rad i napredak polaznika škole, ali i nastavnika-trenera.

 

U okviru projekta, u ljetnjem periodu planirano je održavanje odbojkaškog kampa za polaznike, na lokaciji koja će naknadno biti utvrđena.

 

Igor Vušurović
Saradnik za razvoj odbojke OSCG

Osvajač zlatne olimpijske medalje 2000.godine u Sidneju.

Prvi kapiten odbojkaške reprezentacije Crne Gore.

Sa odbojkaškom reprezentacijom Jugoslavije je osvojio srebrnu, bronzanu i zlatnu medalju na Evropskim prvenstvima 1997, 1999. i 2001. godine i srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu 1998. godine.

 

Email
Dragiša Gile Ćalov
Koordinator

Rođen 01.juna1966.godine u Pljevljima.

Odbojkašku karijeru započeo u Rudaru iz Pljevalja, da bi punu afirmaciju stekao nastupajući za prvoligaške ekipe jugoslovenske lige - za Smederevo, Mladi radnik iz Požarevca i Borac iz Starčeva.

Nakon završetka igračke karijere, 1999. godine započinje sa trenerskim poslom preuzimajući žensku ekipu Rudara iz Pljevalja, sa kojom je izborio plasman u Prvu B ligu SR Jugoslavije. Istovremeno radi i sa mlađim kategorijama ovog kluba.

2000. godine osniva muški odbojkaški klub Pljevlja i vodi sve kategorije u tom klubu.

2003. godine vodi kadetsku i juniorsku ekipu Al-Hilala iz Rijada.

2005. godine sa ženskom ekipom "Podgorica" osvaja prvenstvo Crne Gore.

U periodu 2008 – 2014.godine radi kao trener u ženskom odbojkaškom klubu "Durmitor".

2015. godine osniva školicu sporta "Fair play" i radi sa najmlađim uzrastom djece na unapređivanju motoričkih sposobnosti.

TelefonEmail