Novosti

Uspješna prva godina projekta “Besplatna škola odbojka”

Novi ciklus projekta planiran je od nove školske godine

Došlo je vrijeme da se sumiraju utisci iz prvog ciklusa projekta Odbojkaškog saveza Crne Gore “Besplatna škola odbojke”.

Projekat OSCG “Besplatna škola odbojke” podržali su Evropska odbojkaška konfederacija (CEV), Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo sporta i mladih, kompanija Sava osiguranje i lokalne samouprave, a najpozvaniji da govori o njemu svakako je Dragiša Gile Ćalov, koordinator OSCG za rad sa polaznicima besplatne škole odbojke.

 

“Projekat je krenuo od novembra 2021, uz zvaničnu podršku Ministarstva prosvjete i Uprave za sport i mlade. Posebnu zahvalnost dugujemo Ministarstvu prosvjete koje nam je omogućilo termine u svojim fiskulturnim salama.  U projekat je ukjučeno 13 osnovnih škola iz osam gradova: Pljevalja, Žabljaka, Mojkovca, Kolašina, Bijelog Polja, Berana, Rožaja i Nikšića. Uključeno je oko 250 dječaka uzrasta od 11-14 godina. Škola je besplatna za sve polaznike”, kaže Ćalov.

Koordinatori OSCG redovno su obilazili svaku školu i pružali neophodnu pomoć u sprovođenju aktivnosti “Besplatne škole odbojke”…

 

“Edukacija nastavnika je rađena u kontinuitetu počev od početnog seminara u Pljevljima u oktobru 2021,  putem literature pripremljene specijalno za ovaj program u vidu priručnika za nastavnike i neposrednim obilascima i održavanjem treninga od strane koordinatora OSCG. Obezbijedili smo sve potrebne rekvizite za rad, mreže, lopte, majice za djecu…”

Ono što je najvažnije – projekat će se nastaviti, uz određene novine i poboljšanja. Kao i prošle godine, prije njegovog početka nosioci projekta obići će sredine koje bi mogle da budu uključene u njegovu realizaciju.

 

“Projekat se nastavlja sa početkom nove školske godine. U toku je razrada plana za sljedeću godinu u okviru koga planiramo takmičenje između škola koje su uključene u projekat. U saradnji sa Trenerskom organizacijom planiramo održavanje nekoliko seminara za nastavnike. Pripremamo novi set vježbi kojima ćemo dopuniti prvo izdanje priručnika , kao i video prezentaciju sa temom obuka tehničkih elemenata odbojke. Početkom avgusta u planu su posjete nekim gradovima u svrhu iniciranja pokretanja klubova u određenim sredinama”, zaključuje Dragiša Ćalov.

 

Povezani članci

Back to top button