Novosti

Uručene zahvalnice osnovnim školama u Pljevljima i na Žabljaku

Pajković je tokom posjete školama detaljnije upoznao direktore o samom projektu "Besplatna škola odbojke", njegovim ciljevima, kao i daljim planovima

Predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore (OSCG) Cvetko Pajković i koordinator projekta “Besplatna škola odbojke” Dragiša Ćalov posjetili su osnovne škole u Pljevljima i na Žabljaku, koje su dio projekta OSCG.

Ovom prilikom, predsjednik OSCG Cvetko Pajković uručio je zahvalnice i prigodne poklone direktorima škola OŠ “Boško Buha”, OŠ “Salko Aljković” i OŠ ” Ristan Pavlović” u Pljevljima, kao i direktoru Osnovne škole “Dušan Obradović” na Žabljaku u ime saradnje i podrške projektu “Besplatna škola odbojke”, a zahvalnice ostalim školama koje su dio ovog projekta će biti uručene u narednom periodu.

Jedan od najvažnijih projekata u crnogorskoj odbojci – “Besplatna škola odbojke” – zvanično je počeo sa radom 1. novembra 2021.godine, a projekat se sprovodi u osam gradova na sjeveru Crne Gore. Nosilac projekta je Odbojkaški savez Crne Gore, pod pokroviteljstvom Evropske odbojkaške Konfederacije (CEV), Ministarstva prosvjete i Ministarstva sporta, te u saradnji sa lokalnim samoupravama i kompanije Sava osiguranje. Projekat je namijenjen dječacima, a cilj je da se oforme novi klubovi, pronađu novi talenti i odbojkaški sport zaživi u sredinama gdje je bio manje zastupljen.

Nakon uspješne prve godine, koja je okupila skoro 300 dječaka koji su počeli da se bave odbojkom, projekat “Besplatna škola odbojke” se nastavlja početkom nove školske godine. Pajković je tokom posjete ovim školama detaljnije upoznao direktore o samom projektu i njegovim ciljevima, koji su već dali rezultat u prvoj godini, kao i daljim planovima i poželio uspješan nastavak saradnje na obostrano zadovoljstvo.

Povezani članci

Back to top button